Založ si blog

Smrteľné hriechy Matovičovej vlády

Slovensko sa už dlhodobejšie šokujúco drží na špici miery úmrtnosti na Covid19 spomedzi krajín celého sveta. Premiér  Matovič stihol z tejto situácie obviniť predošlú vládu, nezodpovedných obyčajných ľudí, ale aj členov svojej vlastnej vlády. Na najväčšieho vinníka prebiehajúcej tragédie príznačne poukázať zabudol,  pretože by si pravdepodobne vypichol oko.

Bol to sám Matovič, ktorý verejne a veľkohubo v prevzal zodpovednosť za riadenie boja proti Covidu19. Prisľúbil uplatniť proti nemoci atómovú bombu – celoplošné testovanie.  Za stovky miliónov boli nakúpené a realizované deravé a zavádzajúce AG testy. Výsledok: bolo síce postupne zachytených niekoľko desiatok tisíc pozitívne testovaných občanov, avšak v sieti nepresných AG testov neuviazli státisíce ľahšie infikovaných ľudí, ktorí v dobrej viere o svojej negatívnosti veselo prenášali vírus vo svojom okolí, v zamestnaní, či v domácnosti. Opatrenia vlády na zníženie mobility boli negované plošným AG testovaním. To nemohlo skončiť inak, než fatálnym zvýšením počtu nakazených a následne i mŕtvych. Minister zdravotníctva Krajči bol a je len bábkou v rukách Matoviča, keď kývne jeho na každý chaotický nápad premiéra. Vymedzil sa tak do role pritakávača a každodenného vykladača štatistiky vývoja nemoci Covid19.

Pripustime však, že prostredníctvom AG testov dochádza k zachyteniu vyššieho počtu pozitívnych prípadov. Po vyrozumení o svojej pozitívnosti desaťtisíce  občanov končilo v karanténe a usilovalo sa o samoliečbu tým, čo bolo dostupné. Najčastejšie to boli  čaj, perina, paralen, D vitamín, zinok. Keď sa aj dovolali svojmu obvodnému lekárovi, nič iné nebolo k dispozícii. Len papaláši, čo potvrdil vo svojom vystúpení v novembri  minulého roka Matovič,  mali k dispozícii liek Isoprinosine, dovtedy s ručením obmedzeným dostupný len pre astmatikov.

Vo svete pritom už dlhé mesiace existovali pozitívne a preukázateľné príklady zvládania Covidu19 podávaním liekov ako je Isoprinosine, Ivermektín, ale aj niektorých ďalších. Tieto na Slovensku neboli zaradené do liečebnej výzbroje, čo mohlo predísť ťažkým stavom pacientov v karanténe. Tí nakoniec končili v preťažených nemocniciach na pľúcnych ventiláciách, pre mnohých z nich koncovkou bol cintorín. Dôvodom liknavého postupu ministerstva zdravotníctva k uvoľneniu spomenutých liekov bolo, že sú to na Slovensku neregistrované lieky. Napriek tomu, že mnohí naši praktickí lekári aj odborníci avizovali úspešné výsledky liečby týmito preparátmi, ktoré si samozrejme, museli  pacienti sami zaobstarať. Doposiaľ neexistuje efektívny model liečby pacientov v ambulantnej starostlivosti, či v domácej karanténe. Výsledok je na stole – Slovensko je na špici sveta v miere úmrtí na Covid19.

Práve včasná liečba pacientov v prvom štádiu nemoci mohla byť tou pravou atómovou bombou v liečbe Covidu19. Vakcinácia je, žiaľ, len holub na streche. Potrvá mesiace, než sa podarí zaočkovať dostatočný počet občanov. Ale Covid19 nečaká, mutuje a vyvíja sa. Takže dnešné vakcíny pre nové typy vírusu nebudú účinné. Je zbytočné sa hádať, či uprednostniť takú alebo onakú vakcínu. S Covidom19 sa musíme naučiť žiť podobne ako s chrípkou. Posilňovať vlastnú imunitu, mať dostatok účinných liečiv pre prvú fázu nemoci a dostatočnú kapacitu na infekčných oddeleniach nemocníc v zimnom období. Po tejto fáze Covid19 pandémie zostane smutná spomienka na zlyhanie Matovičovej vlády, na Matoviča ako premiéra, a na zbytočné tisícky mŕtvych na slovenských cintorínoch.

Rekonštrukcia vlády a la Matovič

29.03.2021

Rekonštrukcia vlády a la Matovič (Malá divadelná forma o dvoch dejstvách) Dejstvo prvé (Obsadenie: Čaputová, Heger) HEGER: Dobrý deň pani prezidentka. Mám predbežný súhlas vládnej koalície uchádzať sa o kreslo predsedu vlády. Vymením Matoviča, ktorý sa stane ministrom financií. ČAPUTOVÁ: Dobrý deň pán Heger. To je fajn, ale zatiaľ tu nemám oznámenie Matoviča [...]

Matovičova matematika – šialenstvo a či racio?

22.03.2021

V reakcii na Sulíkove a Remišovej požiadavky, ktoré jednosmerne tlačili Matoviča k demisii, bola jeho odpoveď pre mnohých prekvapením. Pre iných zase potvrdením Matovičovho šialenstva. Je Matovičova matematika naozaj taká prekvapujúca, šialená, a či nebodaj racionálna? Matovič v nedeľňajšom večernom vystúpení prijal hodenú rukavicu a vyjadril sa, že bude [...]

Ivermectin aj pre Matovča

15.03.2021

Miera mortality na koronavírus je v Afrike 1 mŕtvy na 12 tisíc obyvateľov. India vykazuje 1 mŕtveho na vyše 8 tisíc obyvateľov. Slovensko má 1 mŕtveho na niečo cez 600 obyvateľov, v USA je to jeden mŕtvy na 570 obyvateľov, v Nemecku jeden mŕtvy na 1100 obyvateľov. Vyspelé krajiny vykazujú v priemere viac ako desaťnásobok mŕtvych oproti spomenutým krajinám tretieho sveta. [...]

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 43345x
Priemerná čítanosť článkov: 3334x

Autor blogu

Kategórie