Založ si blog

Rekonštrukcia vlády a la Matovič

Rekonštrukcia vlády a la Matovič

(Malá divadelná forma o dvoch dejstvách)

Dejstvo prvé

(Obsadenie: Čaputová, Heger)

HEGER: Dobrý deň pani prezidentka. Mám predbežný súhlas vládnej koalície uchádzať sa o kreslo predsedu vlády. Vymením Matoviča, ktorý sa stane ministrom financií.

ČAPUTOVÁ: Dobrý deň pán Heger. To je fajn, ale zatiaľ tu nemám oznámenie Matoviča o jeho demisii z postu predsedu vlády.

HEGER:  Matovič podá demisiu ihneď, ako dostane garanciu, že mňa poveríte zostavením rekonštruovanej vlády a on bude vymenovaný za ministra financií.

ČAPUTOVÁ: Pán Heger. Najprv musí Matovič podať demisiu a potom sa ja rozhodnem, koho poverím zostavením rekonštruovanej vlády. Poverená osoba môže navrhnúť Matoviča za ministra financií v rámci návrhu na členov novej vlády.

HEGER: Pani prezidentka. My chceme záruky, že mňa poveríte zostavením novej vlády a že schválite Matoviča za ministra financií.

ČAPUTOVÁ: Ako si predstavujete také záruky?

HEGER: Mám tu papier s podmienkami, ktoré Matovič žiada podpísať vašou vlastnou krvou.

ČAPUTOVÁ: To nespravím, lebo to by bolo, ako by som sa upísala diablovi.

HEGER: Musíte to  urobiť!

ČAPUTOVÁ: A neurobím!

Dejstvo druhé:

(Obsadenie: Matovič, Heger)

MATOVIČ: Vitaj Eduard, ako si dopadol u pani prezidentky.

HEGER: Pozdravujem Ťa Igor. Pani prezidentka odmietla podpísať naše podmienky vlastnou krvou.

MATOVIČ (s potuteľným úsmevom): Pani prezidentka je teda vinná, že nemôžem podať demisiu! Musím pokračovať ako premiér! Zvoláme tlačovku. Medzitým Eduard, pripravíme zoznam mien, ktoré navrhneme pani prezidentke na vymenovanie do uvoľnených funkcií ministrov. Sulíkovci v ňom nebudú!!!

Matovičova matematika – šialenstvo a či racio?

22.03.2021

V reakcii na Sulíkove a Remišovej požiadavky, ktoré jednosmerne tlačili Matoviča k demisii, bola jeho odpoveď pre mnohých prekvapením. Pre iných zase potvrdením Matovičovho šialenstva. Je Matovičova matematika naozaj taká prekvapujúca, šialená, a či nebodaj racionálna? Matovič v nedeľňajšom večernom vystúpení prijal hodenú rukavicu a vyjadril sa, že bude [...]

Ivermectin aj pre Matovča

15.03.2021

Miera mortality na koronavírus je v Afrike 1 mŕtvy na 12 tisíc obyvateľov. India vykazuje 1 mŕtveho na vyše 8 tisíc obyvateľov. Slovensko má 1 mŕtveho na niečo cez 600 obyvateľov, v USA je to jeden mŕtvy na 570 obyvateľov, v Nemecku jeden mŕtvy na 1100 obyvateľov. Vyspelé krajiny vykazujú v priemere viac ako desaťnásobok mŕtvych oproti spomenutým krajinám tretieho sveta. [...]

Smrteľné hriechy Matovičovej vlády

05.03.2021

Slovensko sa už dlhodobejšie šokujúco drží na špici miery úmrtnosti na Covid19 spomedzi krajín celého sveta. Premiér Matovič stihol z tejto situácie obviniť predošlú vládu, nezodpovedných obyčajných ľudí, ale aj členov svojej vlastnej vlády. Na najväčšieho vinníka prebiehajúcej tragédie príznačne poukázať zabudol, pretože by si pravdepodobne vypichol oko. [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 43369x
Priemerná čítanosť článkov: 3336x

Autor blogu

Kategórie