Založ si blog

VATRY ZVRCHOVANOSTI ZAPAĽUJÚ NACIONALISTI

Tak toto som sa dnes dozvedel zo slovenskej Wikipedie:
Na oslavu prijatia Deklarácie Slovenskej národnej rady sa v júli na desiatkach miest Slovenska konajú zhromaždenia občanov pri vatrách, ktoré dostali názov vatry zvrchovanosti. Tradícia vatier zvrchovanosti sa do značnej miery spája s politickými a občianskymi aktivitami NACIONALISTICKY ORIENTOVANEJ ČASTI slovenskej verejnosti. Už v jej počiatkoch si ju prisvojilo HZDS, do súčasnosti ju zachovávajú najmä Matica slovenská, SNS a Smer-SD.
To sme sa dočkali!!! Tí,ktorí oslavujú Deklaráciu zvrchovanosti ako historický prejav vôle Slovákov po národno-štátnej emancipácii, sú slovenskou Wikipédiou označení za nacionalistov. Tí, ktorí 17. júla zazerajú spoza kríčkov a s opovrhnutím komentujú oslavy ako trápne prejavy lokálpatriotizmu a národovectva, sú tí slušní, občianski a povolaní prevziať po najbližších voľbách vládu na Slovensku. Vrátane kádehákov, ktorí v roku 1992 Deklaráciu o zvrchovanosti v parlamente nepodporili, a liberálov, ktorí odjakživa hlásali, že boli proti vzniku slovenskej štátnosti.
Ako to spieva Richard Muller?
Prečo ľudia pália mosty
Prečo sú len takí sprostí…

Rekonštrukcia vlády a la Matovič

29.03.2021

Rekonštrukcia vlády a la Matovič (Malá divadelná forma o dvoch dejstvách) Dejstvo prvé (Obsadenie: Čaputová, Heger) HEGER: Dobrý deň pani prezidentka. Mám predbežný súhlas vládnej koalície uchádzať sa o kreslo predsedu vlády. Vymením Matoviča, ktorý sa stane ministrom financií. ČAPUTOVÁ: Dobrý deň pán Heger. To je fajn, ale zatiaľ tu nemám oznámenie Matoviča [...]

Matovičova matematika – šialenstvo a či racio?

22.03.2021

V reakcii na Sulíkove a Remišovej požiadavky, ktoré jednosmerne tlačili Matoviča k demisii, bola jeho odpoveď pre mnohých prekvapením. Pre iných zase potvrdením Matovičovho šialenstva. Je Matovičova matematika naozaj taká prekvapujúca, šialená, a či nebodaj racionálna? Matovič v nedeľňajšom večernom vystúpení prijal hodenú rukavicu a vyjadril sa, že bude [...]

Ivermectin aj pre Matovča

15.03.2021

Miera mortality na koronavírus je v Afrike 1 mŕtvy na 12 tisíc obyvateľov. India vykazuje 1 mŕtveho na vyše 8 tisíc obyvateľov. Slovensko má 1 mŕtveho na niečo cez 600 obyvateľov, v USA je to jeden mŕtvy na 570 obyvateľov, v Nemecku jeden mŕtvy na 1100 obyvateľov. Vyspelé krajiny vykazujú v priemere viac ako desaťnásobok mŕtvych oproti spomenutým krajinám tretieho sveta. [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 43379x
Priemerná čítanosť článkov: 3337x

Autor blogu

Kategórie